Beba preminula nakon poroda: Doktorica kasno pristupila carskom rezu

Beba preminula nakon poroda: Doktorica kasno pristupila carskom rezu


Doktorica, 49-godišnjakinja, tereti se da je prekasno poduzela porod carskim rezom, uprkos prethodnom carskom rezu, te da je zanemarila naznake koje su upućivale na potrebu hitne intervencije.

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu pokrenulo je istragu protiv doktorice iz Međimurske županije zbog sumnje u nesavjesno liječenje tokom poroda.

U priopćenju DORH-a navodi se da je doktorica, nakon što je zaprimila rodilju u rađaonicu, odlučila nastaviti porod bez poduzimanja carskog reza, iako je bilo jasno da se radi o rizičnom porodu nakon ranijeg carskog reza.

Iako su nalazi ukazivali na potrebu za hitnom intervencijom, porod je prepustila dežurnim primaljama, što je rezultiralo teškom povredom majke i smrću djeteta.

Dijete je, uprkos intenzivnom liječenju, preminulo, dok je majka pretrpjela teške povrede. Osnovana sumnja u nesavjesno liječenje dovela je do pokretanja istrage kako bi se utvrdile sve okolnosti slučaja i eventualna odgovornost doktorice.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija