Cijeli svijet je prenio fotografije i vijest o bebi koja je rođena pod ruševinama u Jenderesu, na sjeveroistoku Sirije. Spasioci su uspjeli doći do trudnice koja je zatrpana ispod ruševina rodila dijete. Beba je spašena, a majka je preminula. Djevojčica, koja je rođena pod ruševinama nalazi se u inkubatoru u dječijoj bolnici u Afrinu. Majka, otac, braća i sestre bebe umrli su prije nego što su spasioci stigli do njih. ( Bekir Kasım – Anadolu Agency )
Beba rođena ispod ruševina konačno usvojena

Beba rođena ispod ruševina konačno usvojena


Nju je usvojila porodica tetke. Doktori su joj dan nakon što je spasena dali ime Aja, što na arapskom ima više značenja, između ostalih “čudo” i “dar”.
Novi dom, novo ime

Po dolasku u novi dom, dobila je novo ime – Afra, u znak sjećanja na njenu pokojnu majku koja je preminula u zemljotresu zajedno sa suprugom i četvero djece.

Malena Aja, beba koja je rođena pod ruševinama nakon zemljotresa u Siriji izašla je iz bolnice i stigla u svoj novi dom, pošto ju je usvojila porodica tetke.

Priču o djevojčici prenijeli su svjetski mediji. Mnogi su je željeli usvojiti, ali su rođaci, uprkos teškim uslovima, odlučili da je najbolje da bude sa porodicom.

Afrin tetak Halil al-Savadi živi sa rođacima u Jinderisu, na sjeveru Sirije, jer je u zemljotresima i njegova kuća srušena. On i njegova žena imaju četiri kćerke i dva sina.
“Neću je razdvajati od svoje djece”

– Ona je sada moje dijete. Neću je razdvajati od svoje djece. Biće mi draža od njih jer će biti uspomena na njenog oca, majku i braću – rekao je Al-Savadi.

On je rekao da se nekoliko dana pošto se Afra rodila, njegova žena porodila i rodila kćerku.

Dok je bila u bolnici Afru je dojila žena direktora bolnice u Afrinu. Porodica i nadležni organi strahovali su da bi djevojčica mogla biti oteta iz bolnice naročito poslije upada naoružanih napadača.

Iz bolnice je saopšteno u ponedeljak da je Afra predata tetki i tetku pošto je DNK test utvrdio da su u biološkom srodstvu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija