Konaković odgovorio Ogreševiću: Ne radi se to zbog marketinga i facebook statusa. Slaba je od toga korist.

Konaković odgovorio Ogreševiću: Ne radi se to zbog marketinga i facebook statusa. Slaba je od toga korist.


Nermin Ogrešević, predsjednik NES-a, u svom je komentaru kritikovao predsjednike NiP-a i NS-a Elmedina Konakovića i Edina Fortu, koji su ujedno i ministri u Vijeću ministara.

Prozvao je i Sevlida Hurtića, ministra za ljudska prava BiH. Ogrešević im zamjera to “što ne reagiraju na maltretiranje imama iz Prijedora Amira Mahića“.

Konaković mu je odgovorio objavom na Facebooku.
Konaković: Teže je praviti kompromise

“U ovoj je političkoj areni mnogo lakše ostati kući i pisati postove, ispaljivati zapaljive izjave i skupiti neki jeftin poen.

Mnogo je teže ući u arenu, prihvatiti se teškog posla i praviti kompromise sa ljudima koji su suprotnih stavova o mnogim važnim pitanjima.

Ogrešević: Konaković i Hurtić šute dok traje hajka na Bošnjake, IZ, reisa…

U areni pršti, sijeva, grmi, uzbrdo se penje. Post se napiše za nekoliko minuta. Mi smo iz NiP-a reagovali prvi na pritiske i najavljeno privođenje hfz. Amira ef. Mahića.

Nisam pričao šta sam lično uradio u ovom slučaju, neću ni pričati. Nekoliko ljudi iz Prijedora zna, nekoliko kolega iz VM zna, a i ef. Mahić zna. Ne radi se to zbog marketinga i facebook statusa. Slaba je od toga korist.
Preuzeti odgovornost

Više bi mnogo koristi bilo od kolege Ogreševića kad bi umjesto pisanja statusa ušao u arenu, preuzeo neku odgovornu funkciju na nivou države ili Federacije.

Da djelima pokaže kako to može bolje. Načelnik je sa višegodišnjim iskustvom, siguran sam da bi bio od koristi, a kao predsjednik stranke ima i odgovornost prema članstvu i biračima.

Trebaju nam lideri koji kažu za mnom, previše je onih koji iz pozadine kliču juriš. p.s. Kažu da brod ljulja samo ko ne vesla”, poručio je Konaković.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija