Bećirović bez dlake na jeziku Vučiću: Šešeljev saradnik ne može držati lekcije

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Denis Bećirović odgovorio je na prozivke predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

Rekao je da Šešeljev saradnik i učesnik u opsadi Sarajeva nema pravo držati lekcije nikome.

U svom odgovoru Bećirović je naglasio da su pravosnažne presude najviših sudova UN-a potvrdile genocid nad Bošnjacima u UN-ovoj sigurnoj zoni Srebrenica.

“To su sudske presude koje ne mogu biti izbrisane iz historije čovječanstva. Najviši sudovi UN-a su donijeli pravosnažne presude i to nikakvi politički spinovi predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića ne mogu izbrisati. Kao predsjednik države koja je članica UN-a, on ima obavezu da poštuje presude sudova UN-a”, izjavio je Bećirović.

Podsjetio je na nervozu Vučića, dodajući da je riječ o bliskom saradniku Vojislava Šešelja te učesniku u opsadi Sarajeva, te da je on posljednja osoba koja može držati lekcije.

“Ne zaboravimo, riječ je o najbližem decenijskom saradniku presuđenog zločinca Vojislava Šešelja, učesniku u varvarskoj opsadi Sarajeva i autoru mračne izjave ‘za jednog Srbina, ubit ćemo 100 Muslimana’. On je posljednja osoba koja može držati lekcije bilo kome u regiji. Moje zalaganje za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, a koje je zasnovano na činjenicama i argumentima, ne može niko zaustaviti uvredama i neistinama. Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je još jednom pokazao da je retoriku mijenjao, ali suštinsku politiku nikada nije”, zaključio je Bećirović.

Bećirović je istakao svoje zalaganje za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, te je naglasio da će nastaviti snažno zagovarati poštivanje međunarodnog prava i civilizacijskih vrijednosti.

Vučić je ranije Bećirovića nazvao lažovom i falsifikatorom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79