Bećirović: Neravnopravno i nekorektno je da Naša stranka ruši kandidate SDP-a u najjačim uporištima

Denis Bećirović, jedan od potpredsjednika Socijaldemokratske partije (SDP), komentarisao je saradnju ove stranke s Našom strankom (NS). Iz komentara je jasno da nije zadovoljan saradnjom.

“Neravnopravno i nekorektno je da NS ruši kandidate SDP-a za gradonačelnike u najjačim uporištima SDP-a (Tuzla i Gračanica), a da SDP podržava kandidata NS-a u Centru. Ravnopravna i korektna saradnja DA! Neravnopravna i nekoretna NE! Sada kada su izbori završeni, neko to mora reći jasno i glasno”, objavio je Bećirović na Instagramu.

Njegovu objavu na ovoj društvenoj mreži komentarisao je i bivši generalni sekretar SDP-a i zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić.

“SDP je jedina stranka koja u Bosni i Hercegovini može biti lider promjena, ljudi i mediji su previše fokusirani na Sarajevo”, ocijenio je Čengić.

Navedenim komentarom Bećirović se svrstao među one koji smatraju da se SDP najviše žrtvovao u Četvorci. Naša stranka je imala kandidate za gradonačelnike Tuzle i Gračanice u kojima su SDP-ovi kadrovi već bili gradonačelnici, a koji su se ponovo kandidovali za ovu funkciju.

U Općini Centar Sarajevo SDP je podržao Srđana Mandića iz Naše stranke koji je bio protukandidat dosadašnjem načelniku Nedžadu Ajnadžiću iz Stranke demokratske akcije (SDA).

S druge strane, predsjednik ove partije Nermin Nikšić je poručio da su na lokalnim izborima ostvarili svoje ciljeve, prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79