Bećirović otvoreno podržao Nikšića, Pudarić uzvratio: “Projektovani nasljednik laže”

Tenzije oko izbora novog predsjednika SDP-a se ne smiruju ni dan uoči unutarpartijskih izbora.

Potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović otvoreno je podržao Nermina Nikšića za novog predsjednika SDP-a.

Izjava potpredsjednika SDP-a izazvala je reakciju Svetozara Pudarića, koji će sutra stati Nikšiću na megdan. U objavi na Facebooku pudarić je negodovao zbog “niza prijesnih laži“ koje je “na jednom portalu iznio projektovani nasljednik Nermina Nikšića”. Njegovu izjavu prenosimo u cjelosti:

– Bećirović je prekršio je izbornu šutnju i direktno podržao jednog od kandidata imenom i prezimenom pa je time ukinuo ovaj važan element fer i demokratskiih izbora. Slagao je da odlučujemo hoće li SDP opstati ili postati satelit vladajućih stranaka. SDP to nikad neće biti dok god je i mene i vas – svih članova i članica. Slagao je i da je Nikšić govorio o vrlo konkretnim stvarima nudeći rješenja kako i na koji način treba dalje jačati i razvijati multietnički SDP BiH, jer ni jedne riječi Nkšićeve o svemu tome nismo ni čuli ni pročitali.

Drugovi i drugarice, mi sutra odlučujemo o tome da li ćemo dozvoliti da jedna interesna grupa dugoročno otme našu partiju, pretvori je u svoje privatno vlasništvo i odrekne se svega što im na tom putu smeta, pa i temeljnih principa na kojma ova PARTIJA postoji već 110 godna.
Izađite sutra, izaberite mene i recite dosta!!! – napisao je Pudarić.

Promijenio 6 stranaka, želi biti Predsjednik SDP-a

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments