Bećirović poručio Vijeću ministara BiH: U Tuzli i Tuzlanskom kantonu ne žive marsovci!

Delegat SDP BiH u Domu naroda PS BiH Denis Bećirović smatra da je raspodjela i korištenje sredstava tekuće rezerve dodijeljenih za saniranje ekonomskih šteta za period januar-decembar 2020. godine bila nepravedna prema Univerzitetskom-kliničkom centru Tuzla. Na sjednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH u četvrtak predložio je, između ostalog, zaključak da Vijeće ministara BiH ispravi nepravdu prema UKC-u Tuzla na način da, najkasnije u roku od tri mjeseca, odobri sredstva iz budžetske rezerve za UKC Tuzla u iznosu od 2 miliona KM. Njegov prijedlog nije dobio potrebnu većinu glasova delegata.

˝ U 2020 godini Univerzitetskom kliničkom centru Banja Luka dodijeljeno je 4 miliona KM, Univerzitetskom kliničkom centru Sarajevo 3,5 miliona KM, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar 3,5 miliona KM i gledajte sada podatak, Univerzitetskom-kliničkom centru Tuzla 1,5 miliona KM. Šta je bio kriterij za ovakvu raspodjelu? Je li možda broj oboljelih od COVID-a, je li u pitanju kriterij broja stanovnika, broja pacijenata, ili nešto četvrto? Ima li neko da odgovori na ovo pitanje prije nego što mi budemo glasali o ovome? U Tuzli i Tuzlanskom kantonu ne žive marsovci! Žive jednako građani. Najmnogoljudniji je kanton u Federaciji BiH. Tuzlanska regija je najmnogoljudnija u cijeloj Bosni i Hercegovini. Ne tražim ja da se nekome oduzima. Ja tražim samo princip jednakosti˝, istakao je Bećirović, prenosi TIP.

Denis Bećirović poručio Vijeću ministara BiH: U Tuzli i Tuzlanskom kantonu ne žive marsovci!

Posted by Adis Jašarević on Friday, 25 March 2022 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79