Bećirović pozvao na nove sankcije Dodiku, njemu to zasmetalo: Takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović poznao je Evropsku uniju na novi paket sankcija predsjedniku Miloradu Dodiku, zbog njegove antidržavne politike.

Bećirović: Evropska unija mora biti oštrija prema Miloradu Dodiku

“Deblokiranje određenih finansijskih sredstava EU separatističkom predsjedniku bh. entiteta RS koji otvoreno provodi antidržavnu i antizapadnu politiku predstavljalo bi užasno loš potez nagrađivanja antidejtonske i antievropske politike”, naveo je Bećirović na Facebooku.

Vrlo brzo je na svom Twitter profilu odgovorio Milorad Dodik. Kaže da Bećirović mnogo bolje i uspješnije razgrađuje BiH nego bilo ko drugi.

“Ona se nalazi u stanju u kakvom jeste upravo zbog avanturista i politikanata poput Bećirovića. Poziv na sankcije je krik nemoći da se argumentima razgovara s onima s kojima ne dijeliš mišljenje”, ističe Dodik na svom Twitter nalogu.

Kako dodaje, podanička svijest koju manifestuje Bećirović pokazuje da je potpuno nebitno ko je bošnjački član Predsjedništva.

“Svi bi da drugi i to silom, završe ono što bi oni željeli. Tu i takvu BiH uskoro neće željeti ni Bošnjaci”, dodaje Dodik.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79