Bećirović: Prije ili kasnije, svi će morati poštivati državu BiH i Ustav BiH

N1

Denis Bećirović, član Predsjedništva BiH, kazao je da je Dan nezavisnosti BiH veliki dan zato što je demokratsku volju građana priznao cijeli svijet.

“To je prelomni momenat u istoriji BiH. Da nije bilo 1. marta i većinske volje građana da žive u slobodnoj, cjelovitoj i nezavisnoj državi, danas bi granice ‘Velike Srbije’ bile na liniji Karlobag, Ogulin, Virovitica”, kazao je.

Uputio je poruku onima koji odbijaju prihvatiti 1. mart kao praznik.

“Prije ili kasnije, svi će morati poštivati državu BiH i Ustav BiH, ali i ovaj legalni državni praznik. Na ovaj praznik svi mogu biti ponosni. Da nismo odlučili da budemo u nezavisnoj, slobodnoj i suverenoj državi, danas bi BiH imala status šumadijskog okruga u Srbiji. Takvo poniženje hiljadugodišnje istorije BiH nisu mogli dozvoliti građani BiH. Mi smo ponosni ljudi koji žele da žive ravnopravno i slobodno. Želimo BiH jednako komotnu za svakog čovjeka, za sve građane i za sve narode”, kazao je Bećirović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79