Begu oduzet stan i garaža na Skenderiji

Ibrahim Hadžibajrić, bivši dugogodišnji načelnik općine Stari Grad u Sarajevu, suočava se s novim izazovima jer je danas, po nalogu Kantonalnog suda u Sarajevu, Agencija za upravljanje oduzetom imovinom preuzela njegov stan i garažu u naselju Skenderija.

Direktor Agencije potvrdio je da su njihovi pripadnici, uz sudsku policiju, izvršili zapljenu stana površine 75 kvadratnih metara u Skenderiji, u skladu s naredbom suda.

“Naši pripadnici, u asistenciji sa sudskom policijom, na Skenderiji su oduzeli stan veličine od 75 kvadrata. Postupili smo po naredbi Kantonalnog suda, preuzeli smo nekretninu”, potvrdio je za portal N1 direktor ove Agencije.

Vrijednost oduzetih nekretnina još nije precizno utvrđena, ali se procjenjuje da je približno 300.000 KM.

Ova akcija slijedi nakon što je Kantonalni sud u Sarajevu danas potvrdio optužnicu protiv Hadžibajrića

Kantonalni sud ga optužuje za organizirani kriminal, zloupotrebu položaja, primanje dara, pranje novca, krivotvorenje službenih isprava te davanje lažnih podataka o imovini i prihodima, u skladu sa Zakonom o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosilaca javnih funkcija u Kantonu Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79