Benjamina Karić podržala prijavu FUP-u protiv Amira Gross Kabirija

Benjamina Karić podržala prijavu FUP-u protiv Amira Gross Kabirija


Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić podržala je prijavu koju je protiv Amira Gross Kabirija podigao predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva La Benevolencija Vladimir Andrle.

U osvrtu na društvenim mrežama, Karić je napisala kako uznemiravanju i zastrašivanju građana koje provodi Amir Gross Kabiri nema kraja.

“Ovaj put meta mu je Vladimir Andrle, predsjednik Jevrejskog kulturno-prosvjetnog društva ‘La Benevolencija’. Pod lavinom upućenih etiketiranja da je podržavalac radikalnih islamista, sluga režima…, Andrle je Kabirija prijavio FUP-u”, navela je Karić te je ponovila kako u potpunosti podržava potez Andrlea.

“Podržavam gospodina Andrlea u njegovom nastojanju da se odupre pritiscima i prijetnjama, kojima sam ne tako davno bila i sama izložena. Vladimir Andrle, uz Vas smo”, poručila je Karić.

Podsjetimo, Andrle je podnio prijavu zbog prijetnji koje mu je Kabiri uputio.

“Danas sam FUP-u prijavio Amira Gross Kabirija zbog prijetnji koje mi je uputio jučer. Jučerašnje prijetnje su kulminacija njegovog višegodišnjeg uznemiravanja i etiketiranja da sam podržavalac radikalnih islamista, sluga režima i slično. Nikome neću dozvoliti da me ušutka”, objavio je Andrle u petak.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija