Benjamina Karić sa suprugom istrčala pet kilometara u znak sjećanja na Osmana Junuzovića

Benjamina Karić sa suprugom istrčala pet kilometara u znak sjećanja na Osmana Junuzovića


Pod simboličnim startnim brojem 71000 danas je u maratonskoj utrci “Two Cities” koja spaja Sarajevo i Istočno Sarajevo učestvovala i gradonačelnica Benjamina Karić.

“Istrčala sam utrku na pet kilometara organiziranu u znak sjećanja na jednog od naših najboljih trkača Osmana Junuzovića. Da bi bili uspješni u misiji koja promovira zdravlje kao najveće individualno i zajedničko dobro potrebno je pokazati ličnim primjerom, a onda i udruženim snagama šta sve možemo uraditi na unaprijeđenju fizičke i socijalne dimenzije zdravlja”, navela je Karić.

Ona je trčala skupa sa svojim suprugom Alenom Karićem, inače kardiohirurgom koji radi na KCUS-u.

Najveća maratonska utrka u BiH, a koja se treći put održava u glavnom gradu naše države i na kojoj će, prema riječima organizatora, nastupiti 1.200 učesnika iz 29 zemalja svijeta počela je jutros u 7 sati.

Na utrci učestvuje i sedam ekipa koje pomažu osobama sa invaliditetom u kolicima i to pet ekipa iz Jagodine (Srbija) te dvije ekipe su iz BiH (Sarajevo i Kakanj).

Utrka će se uporedo odvijati na četiri staze, a svaki takmičar odabrao je između trčanja maratona (42 km), polumaratona (21 km) ili Memorijalne utrke Osman Junuzović (5 km), a uz sve to za djecu – ovisno od uzrasta – organizovana je dječija utrka na 460 metara, odnosno 920 metara.

Maratonska utrka je tehnički najteža utrka (42 km) koju odlikuje trasa koja spaja gradove Sarajevo i Istočno Sarajevo, a proteže se od Vijećnice, preko Dolac Malte, Vrela Bosne, Hrasnice, Lukavice, Mojmila, do stadiona FK Željezničar, odakle se nastavlja preko Skenderije do cilja na trgu Vijećnica. Učesnici imaju vremenski limit od 6 sati da stignu do cilja.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija