Besimu (81) dvije godine zatvora jer je pijan Mehmeda udario šakom i izbo ga nožem

Kantonalni sud u Novom Travniku osudio je na dvije godine zatvora 81-godišnjeg Besima B. iz okoline Travnika zbog pokušaja ubistva Mehmeda K., kojeg je izbo nožem u improviziranoj kafani u Turbetu.

Prema navodima iz presude, njih dvojica su 11. oktobra 2018. godine, skupa sjedili za stolom u kafani i pili, da bi se u jednom trenutku posvađali zbog neplaćanja pića.

– Nakon kraće rasprave, u vidno alkoholisanom stanju, sa 1,76 promila alkohola u krvi, otišao je u WC, a potom po izlasku iz WC-a ničim izazvan šakom zadao udarac u stražnji dio vrata oštećenom Mehmedu K. Kad mu je oštećeni rekao: “Šta ti je nemoj praviti belaja bez veze, smiri se”, on je fizički nasrnuo na njega. Iza pasa je izvukao nož dužine oko 23 cm, te zamahnuo njime više puta prema tijelu oštećenog, koji je uspio više puta izbjeći ubod – navodi se u optužnici, odnosno presudi.

U jednom momentu, kada je Mehmed stigao do ćoška objekta, gdje nije mogao pobjeći, Besim ga je, u namjeri da ga ubije, ubo u stomak, nanijevši mu teške povrede zbog kojih je operisan i hospitalizovan u JU Bolnica Travnik, prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79