Besplatan javni prevoz za đake i studente tokom raspusta u Sarajevu

Besplatan javni prevoz za đake i studente tokom raspusta u Sarajevu


Na prijedlog Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo donijela je zaključak kojim će svim đacima i studentima produžiti važenje beskontaktnih karti za javni prevoz tokom raspusta.

Svi učenici i studenti koji su izvadili svoje karte za školsku 2023/2024. godinu moći će besplatno koristiti javni prevoz i tokom mjeseci kada nema školske nastave, što znači da će važenje tih karata biti produženo do početka sljedeće školske godine.

Ministar saobraćaja KS, Adnan Šteta, istakao je da su prije donošenja ove odluke obavljeni svi potrebni razgovori, analizirano stanje na terenu i razmotreni zahtjevi roditelja. Postignut je dogovor s prevoznicima GRAS i Centrotrans za dobrobit đaka i studenata.

“Đaci i studenti će i tokom raspusta moći besplatno koristiti javni prevoz, što će im, vjerujem, itekako značiti. Za ove dvije kategorije smo donijeli velike pogodnosti u proteklom periodu i ponosan sam na činjenicu što im vraćamo povjerenje u kvalitet javnog prevoza. Mladima smo dužni omogućiti sve kako bi uspjeli u svemu što žele,” izjavio je ministar Šteta.

Sarajevo se može izdvojiti u regiji po pogodnostima koje pruža korisnicima javnog prevoza, uključujući nabavku novih vozila, izgradnju infrastrukture i benefite za određene kategorije stanovništva.

Ministarstvo saobraćaja KS ranije je omogućilo da svi kuponi važe kod oba prevoznika, te omogućilo besplatno korištenje javnog prevoza penzionerima s najnižom penzijom. Ministarstvo naglašava da je još mnogo posla pred njima, ali će nastaviti raditi u interesu svih građana kako bi unaprijedili javni prevoz u Kantonu Sarajevo.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija