Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima

Besplatne karte na Jahorini napravile problem roditeljima i profesorima


Besplatne karte za skijanje koje je Olimpijski centar Jahorina dodijelio učenicima srednjih i osnovnih škola iz Istočnog Sarajeva prošle sezone doveli su do značajnog broja izostanaka iz škole, što je izazvalo reakciju Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske.

Na javnoj tribini profesorica Mladenka Govedarica, član školskog odbora Srednjoškolskog centra Pale, istakla je da je najveća greška bila što su besplatne karte bile važeće samo radnim danima, dok vikend nije bio obuhvaćen.

“Djeca su bježala iz škole da bi skijala, a roditelji su se morali pravdati. Svaki učenik iz Srednjoškolskog centra Pale u prosjeku je izostao do 60 časova nastave, što je ozbiljan problem,” rekla je Govedarica.

Ona je pokušala kontaktirati rukovodstvo Olimpijskog centra i načelnika opštine Pale, ali nije dobila odgovor.

“Pitanje je zašto djeca ne mogu skijati i vikendom. Iako razumijemo da vikendom dolazi veliki broj ljudi, smatramo da bi im trebalo omogućiti skijanje tokom cijele sedmice,” dodala je ona.

Predsjednik Nadzornog odbora OC Jahorina, Nedeljko Elek, priznao je da je problem izostanaka evidentan, ali ističe da je sigurnost djece prioritet.

“Gužve vikendom su ogromne i bilo bi opasno puštati djecu da skijaju tada. Savjetujem učenicima koji idu u prvu smjenu da posjete planinu nakon nastave, a onima iz druge smjene da se upuste u skijanje prije škole,” rekao je Elek.

Podsjetimo, akcija “Budi dijete Jahorine” omogućila je učešće svim učenicima iz šest lokalnih zajednica na području Istočnog Sarajeva.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija