Bez odgovora od Sebije Izetbegović i SDA o njenoj specijalizaciji

Pitanje vjerodostojnosti diplome generalne direktorice Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu Sebije Izetbegović postavlja se neko vrijeme.

Prema pisanju N1, Izetbegović je utvrdila da je u ratnim godinama specijalizaciju iz ginekologije, koju je započela u Sarajevu, nastavila u Zagrebu, u Kliničkoj bolnici Sveti Duh.

Poznati menadžer brani Sebiju Izetbegović: “Asim Kurjak je manipulator, ljigavat i osuđeni kriminalac”

Poznati doktor Asim Kurjak rekao je kako Izetbegović nije završila specijalizaciju u Zagrebu, niti joj je on bio mentor.

“Ona je došla kod nas neposredno pred rat, imala je određene zdravstvene potrebe i ostala je nekoliko, tri ili četiri tjedna u klinici Medicinskog fakulteta Sveti duh u Zagrebu. Mi smo nju uključivali u neke naše znanstvene rasprave i gledala je naše pogone. I ja sam njen razvoj dalje pratio, nekakve direktne edukacijske forme, da je kod mene nešto studirala, nije bilo toga“, rekao je Kurjak tokom gostovanja na FACE TV.

Televizija N1 tražila je odgovor od Sebije Izetbegović, ali i Stranke demokratske akcije, te Medicinskog fakulteta. Međutim, nisu ga dobili.

Jedino su dobili odgovor od Neđada Mulabegovića, koji je u vrijeme kada je Izetbegović upisala postdiplomski, bio dekan Medicinskog fakulteta.

Kazao je je za specijalistički ispit odgovorno Federalno ministarstvo zdravstva. S druge strane, da procedure podrazumijevaju uvjerenje o položenim ispitima i indeks sa ocjenama i ovjerenim semestrima, što nije teško provjeriti.

Napomenimo i da je lider stranke Narod i pravda Elmedin Konaković, tokom današnje konferencije u Sarajevu, rekao da će se uputiti zahtjev za provjerom diplome.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79