Bh. državljani koji su pandemiju dočekali u Nizozemskoj vraćaju se u BiH

Bh. državljani koji su se u vrijeme pandemije koronavirusa zatekli u Nizozemskoj krenuli su autobusom nazad u Bosnu i Hercegovinu.
Na spisku bh. državljana koji su izrazili želju da se vrate bile su 44 osobe, među njima i putnici koji su dogovorenim letom trebali da se vrate 9. aprila u Bosni i Hercegovinu, što im je bilo onemogućeno.

Autobus je krenuo danas u poslijepodnevnim satima. Polazne tačke za putovanje bile su Rotterdam, Amsterdam, Ultrecht, Eindhoven i Maastricht.

Ambasada BiH u Den Haagu je u saradnji sa Kriznim štabom Ministarstva vanjskih poslova BiH i ambasadama BiH u Njemačkoj, Austriji, Sloveniji i Hrvatskoj osigurala neophodne tranzitne dozvole i najave na graničnim prijelazima, kako bi se osigurao nesmetan povratak.

Ambasadorica Bosne i Hercegovine u Nizozemskoj Mirsada Čolaković ispratila je građane u Utrechtu, poželivši im dobro zdravlje i sretan put. Apelovala je također da se pri dolasku pridržavaju uputstava graničnih i zdravstvenih institucija u BiH prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79