Bh. građani i danas na vakcinaciji u Beogradu!

Bh. građani, istina u ne tako velikom broju i danas su se odlučili na vakcinaciju u Beogradu. Jedan dio njih je u srbijansku metropolu stigao i kako bi primio drugu dozu.

Iako je primjetno da je na parkingu najviše vozila sa bh. registarskim oznakama, gužvi nema.

Vakcinacija se obavlja u nešto manjoj sali, nego što je to bilo u vrijeme velikih gužvi, a sve protiče bez puno čekanja.

Procedura nepromijenjena

Dovoljno je popuniti formular, nekoliko minuta sačekati red i sve je obavljeno.

– Na raspolaganju su sve vakcine izuzev Sputnjika kojeg imamo samo kao drugu dozu, kaže jedan od medicinskih radnika na Beogradskom sajmu.

Unutar sale je procedura nepromijenjena. Maska je obavezna, a nakon kratke konsultacije s ljekarom, može se pristupiti vakcinaciji.

Građani su zadovoljni jer sve teče besprijekorno.

– Nikakvih problema nema. Tu su da pitaju, pomognu i odrade posao. Trebali smo im pokazati slike iz Zetre da vide kako se to na naš način radi – kaže kroz smijeh jedna Sarajka srednjih godina.

Ljetna bašta u debeloj hladovini

Inače, osim što nema gužvi, novost je da je odmah do ulaza u salu otvorena i ljetna bašta u debeloj hladovini.

Možda to mjesto danas bude najduže zadržavanje na Beogradskom sajmu, obzirom da na vakcinaciju potroše tek 20-tak minuta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79