Bh. građani kupuju samo ono osnovno i na sezonskim sniženjima

Bh. građani kupuju samo ono osnovno i na sezonskim sniženjima


Sezonska sniženja uvijek su aktualna, iako ne kao prethodnih godina, kada su bh. građani raspolagali s više novca nego danas. Odjeća i obuća mogu se kupiti po znatno nižim cijenama od početne. No, ipak, trgovci kažu kako se ne bilježe prevelike gužve.

Cijene su u nekim slučajevima snižene i 70 posto. Međutim, treba biti pažljiv. Nerijetko trgovci tokom sniženja u prodaju stavljaju i komade stare i po pet godina. I na to treba obratiti pažnju. Također, često pod reklamom “rasprodaja” roba bude snižena tek nekih 20 posto te kupovina i nije baš isplativa. Sve u svemu, isplati se ostaviti nešto novca sa strane te u šoping krenuti u vrijeme velikih sniženja.

Dolaze hladniji dani, treba pripremiti ogrjev, zimnicu…

Ako sve navedeno uzmemo u obzir, jasno je da je oktobar jako skup mjesec za većinu porodice. A danas smo posebno u lošoj situaciji. Kada vidimo ova stalna poskupljenja, posebno hrane, s plaćom rijetko ko može normalno živjeti i nije nikakvo čudo što se kupovina doslovno samo ono bez čega se ne može.

O penzijama i potrebama penzionera da i ne govorimo jer su oni u neopisivo teškoj situaciji. Bh. građani se više nemaju čega odreći jer njima je u današnjem vremenu sve postalo luksuz, ističu u udruženjima za zaštitu potrošača.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija