Bh. influenser Mirza Mustafagić se požalio na cijenu sladoleda u Hrvatskoj: Dva sladoleda skoro 70 KM

Mirza Mustafagić, poznati influencer iz Bosne i Hercegovine, podijelio je na svoje iskustvo s visokim cijenama u Opatiji.

U objavi iz jednog od najskupljih hotela u gradu, Mirza je komentarisao cijenu sladolednog kupa koji je pojeo – četiri kuglice sladoleda, dva preliva i pralina, za koje je platio 17 eura.

Mirza objavom izražava ljubav prema Hrvatskoj, ali ističe da su cijene u Opatiji znatno više nego u drugim zemljama. Ovo je izazvalo žustru raspravu u komentarima a, gdje su mnogi izrazili šok zbog visokih cijena, dok su drugi argumentirali da su takve cijene rezultat lokacije i statusa hotela.

Riječki ugostitelj Vedran Jakominić objasnio je ranije visoke cijene kafe u Opatiji, ističući da su one u skladu s premium lokacijom hotela i željom da se očuva ekskluzivnost za goste.

Iako su cijene visoke u određenim elitnim objektima, naglasio je da u Opatiji postoje i kafići gdje su cijene znatno pristupačnije.

Rasprava o visokim cijenama hrane i pića u turističkim destinacijama poput Opatije nastavlja se među posjetiteljima i lokalnim stanovništvom, reflektirajući dinamiku između ekskluzivnosti i pristupačnosti u turizmu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79