Bh. navijači zapalili kaput Mađarici na tribinama pa skupili novac za novi

Košarkaška reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je u Szombathelyju od selekcije Mađarske rezultatom 87:77 u okviru posljednjeg kola kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, te se nije uspjela plasirati na Mundobasket, a susret je obilježio i kraći prekid utakmice u prvoj četvrtini koji su izazvali naši navijači.

Naime, iz sektora u kojem su bili naši navijači neko je bacio petradu, koja je zapalila kaput jednoj mađarskoj navijačici.

“Neko iz tabora bh. navijača bacio je petardu među gledaoce, među mađarske navijače. Ovo nije baš lijep gest – iznenada su skočili, upravo u sektoru u kojem ima puno djece. Pored toga što nema potrebe za ovim, to je bilo besmisleno”, rekao je sportski komentator Jenő Knézys u direktnom prijenosu na M4sport.hu.

Međutim, povrijeđenih nije bilo. Kako su objavili mađarski mediji, zapalio se kaput mađarske navijačice, ali je uz pomoć ostalih navijača brzo ugašen.

Potom je uslijedio kraći prekid, a navijači BiH su za to vrijeme prikupili značajnu svotu novca za pričinjenu štetu, koja je potom predata Mađarici čiji se kaput zbog incidenta nakratko zapalio.

Podsjetimo, košarkašima BiH je za plasman na Svjetsko prvenstvo bila potrebna pobjeda protiv Mađarske, ali i trijumf selekcije Češke Republike nad Crnom Gorom u Podgorici i jasno je bilo da nas čeka vrlo težak zadatak.

S obzirom da je i Crna Gora ubjedljivo nadigrala Češku 88:70, čak nam ni pobjeda protiv Mađara ne bi ništa značila prevodi Klix

Naknadno su se oglasili iz BH Fanaticosa koji su se ogradili od ovog događaja.

“Na utakmici koju su sinoć naši košarkaši odigrali u Szombathelyju BHF je imao briljantno navijačko izdanje bez ijednog incidenta. Međutim, ono što je malo pokvarilo utisak, a vrlo lako se može povezati uz nas kao najbrojniju publiku jeste bacanje pirotehnike u sektor gdje su mahom sjedili žene i djeca. Ovim putem se ograđujemo od ispada bahatih pojedinaca koji nemaju dodira s radom naše grupe. BHF je predao novac za odjeću i štetu koja je nanesena kako bi se sačuvao obraz bh. navijača. Naprijed Bosno ljubavi moja”, saopćili su iz BHF-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79