Bh. vojnici vratili se iz Afganistana, pogledajte emotivne susrete s porodicama

Pripadnici Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga BiH jučer su iz Afganistana stigli u domovinu. Na mostarskom aerodromu s nestrpljenjem su ih dočekale njihove porodice, a susreti su, razumljivo, prošli uz mnogo emocija.

NATO misija u BiH zahvalila je Američkim zračnim snagama (USAF) što su doveli vojnike kući njihovim porodicama.

“Kao i svim drugi pripadnici oružanih snaga, znate koliko im ovaj trenutak znači. Hvala vam što ste omogućili da se on desi”, naveli su iz NATO-a, podijelivši fotografije emotivnih susreta bh. vojnika i njihovih najmilijih.

S dočeka bh. vojnika (Foto: NATO)
S dočeka bh. vojnika (Foto: NATO)

Pripadnici Četvrte pješadijske brigade Oružanih snaga BiH su jedna od jedinica iz BiH koja je dala doprinos u operacijama podrške miru.

S dočeka bh. vojnika (Foto: NATO)
S dočeka bh. vojnika (Foto: NATO)

Prije nego što su otišli, prošli rigorozne selekcije, fizički naporne i iscrpljujuće višemjesečne treninge, kako bi svojom obučenošću i osposobljenošću rame uz rame sa međunarodnim koalicionim snagama, dali svoj doprinos u operaciji podrške miru u Afganistanu.

Podsjetimo, predsjednik SAD-a Joe Biden nedavno je predstavio kalendar povlačenja oko 2.500 američkih vojnika iz Afganistana, koje bi trebalo biti okončano do 11. septembra ove godine.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79