BiH ima novu zvijezdu: Zlato za Zerinu, pomela konkurenciju

BiH ima novu zvijezdu: Zlato za Zerinu, pomela konkurenciju


Zerina Vrabac, mlada reprezentativka Bosne i Hercegovine u plivanju, postala je nova kadetska prvakinja Mediterana. Članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva danas je  osvojila zlatnu medalju na Komen kupu na Kipru u disciplini 100 metara delfin.

Četrnaestogodišnja bh. plivačica je do zlatnog odličja doplivala sa vremenom 1:01.64, ostavivši iza sebe konkurentkinje iz Italije za više od jedne sekunde.

„Zerina Vrabac danas je ostvarila jedan od najvećih uspjeha bh. plivanja. Zlatnom medaljom je potvrdila svoj status kao jedna od najtalentovanijih plivačica svog uzrasta i dala sjajan uvod u buduće natjecateljske izazove. Ponosni smo što je ispunila očekivanja, pokazala odličnu formu i što je najvažnije, uvjerila sve nas da možemo očekivati još veće uspjehe u budućnosti“, izjavio je Aldin Avdić, njen trener iz Plivačkog kluba Sport time.

Zerina Vrabac će sutra na Komen kupu u Limasolu imati priliku boriti se za novo odličje u disciplini 200 metara delfin.

Bosnu i Hercegovinu na Kipru također predstavljaju Ajša Gušić, takođe članica Plivačkog kluba Sport time iz Sarajeva, kao i Tajra Hrvačić (Šarks), Emina Čajić (GKVS), Ajna Huremović (GKVS), Vanja Kvočka (Olimp), Đorđe Tadić (22. April) i Uroš Obradović (22. April).


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija