BiH poveznica između Mamića i sudaca: Istražitelji rekonstruirali susrete

Bliska prijateljica uhićenog osječkog suca Zvonka Vekića, kojeg Zdravko Mamić optužuje za korupciju, svjedočila je o druženjima s bivšim čelnim čovjekom Dinama.

Kako neslužbeno saznaje Telegram, on je u svojoj obrani detaljno opisao kako je plaćao stotine hiljada eura sucima.

Osim što su se sastajali u BiH, o čemu su istražitelji pronašli podatke s graničnih prijelaza, Mamić i sudac Vekić vidjeli su se i u stanu sučeve prijateljice u Osijeku.

Među dokazima kojima pokušavaju potkrijepiti Mamićeve tvrdnje o korupciji istražitelji su priložili i zapise s državne granice o odlascima Mamića, te dvojice sudaca u BiH i Srbiju.

Naime, Mamić je, prijavljujući da je podmićivao suce, izjavio da se s njima često sastajao u BiH. Zbog toga su istražitelji analizirali sve dostupne podatke s graničnih prijelaza i na osnovu njih rekonstruirali kretanje osumnjičenih sudaca i odbjeglog bivšeg čelnika Dinama.

Utvrđeno je tako da je sudac Vekić zajedno sa svojom prijateljicom 5. jula 2018. u 17:15 sati preko graničnog prijelaza Slavonski Šamac ušao u BiH. Istog dana u 22:05 sati zajedno su se vratili u RH. Istoga dana, na istom prijelazu, nešto prije suca i njegove prijateljice prešao je i Drago Tadić. U RH se vratio svega sedam minuta prije suca, u 21:58 sati.

Tom susretu bio je nazočan i Ljubomir Pribić, bivši pomoćnik šefa osječkog zatvora, koji je blizak s Mamićem. On u svom iskazu tvrdi da je Vekić tada Mamiću rekao da je vidio napisanu oslobađajuću presudu.

I kod suca i kod njegove prijateljice, Ministarstvo financija utvrdilo je nesrazmjer između prihoda i rashoda. Ona za sada nema pokriće za više od pola miliona kuna iz razdoblja od 2017. do 2020. godine.

Svoju prijateljicu sudac Vekić vodio je na ljetovanje u Rovinj, što im je navodno platio Mamić, kao i na već mnogo puta spominjano putovanje u Dubai na doček Nove godine. Tamo im je, kako je potvrdila i Mamićeva supruga Marina, dao još 10 hiljada eura kako bi mogli šopingirati.

“Kad smo bili u Dubaiju, družili smo se sa Zdravkom Mamićem. Putovali smo do tamo preko Beograda. Zajedno smo bili i na organiziranom dočeku Nove godine. Bili smo s Mamićem na večeri u restoranu. S njim su bili i njegova supruga Marina i brat Zoran. Nisam sigurna, ali moguće je da je tada u istom društvu bio i Damir Mišković (vlasnik NK Rijeke op.a.) sa suprugom”, izjavila je tokom ispitivanja sučeva prijateljica, piše Telegram.

I nekadašnja partnerica Zorana Mamića svjedočila je u dosadašnjem tijeku postupka o druženju u Dubaiju. Prisjetila se da je sudac Vekić Zdravku govorio da “ne brine ništa zbog suđenja u Osijeku”. Uvjeravao ga je, navodno, da su “optužbe neosnovane i da će sve biti uredu”.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79