BiH Predsjedništvo će za avionske karte potrošiti oko 638 prosječnih plaća

BiH Predsjedništvo će za avionske karte potrošiti oko 638 prosječnih plaća


Porezni obveznici Bosne i Hercegovine sufinancirat će putne troškove Predsjedništva u visini od 877.500 KM za narednih 12 mjeseci, kako otkriva nedavno sklopljeni ugovor s banjalučkom agencijom Travel Plan.

Ovaj iznos mogao bi pokriti troškove 407 biznis povratnih letova za Bruxelles, ili 740 povratnih letova ekonomske klase.

Bez obzira na ekonomske izazove s kojima se zemlja suočava, članovi Predsjedništva BiH uživaju u luksuznim putovanjima, uključujući česte letove u New York i brojne europske destinacije.

Denis Bećirović, predsjedavajući Predsjedništva, samo je u jednom mjesecu tri puta posjetio New York, a potrošnja na biznis klase dostiže i do 9.485 KM po povratnom letu.

Osim Bećirovića, i ostali članovi Predsjedništva poput Željke Cvijanović i Željka Komšića ne zaostaju u trošenju na državni račun. Cvijanović je proputovala svijet od Ugande do New Yorka, dok je Komšić poznat po visokim troškovima VIP salona na aerodromima, koje su njegova delegacija i on koristili.

Ovi troškovi dolaze u vrijeme kada Bosna i Hercegovina grca u finansijskim problemima, ne mogući osigurati plaće rudarima ili financiranje nacionalne biblioteke.

Sredstva koja se odvajaju za luksuzna vozila i česte letove članova Predsjedništva stoga bude opravdanu zabrinutost o prioritetima u trošenju javnih sredstava.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija