BiH: U akciji “DIL” uhapšene tri osobe, pronađeno više paketića kokaina i marihuane

Uspješno je realizovana operativna akcija kodnog naziva “DIL” u kojoj su izvršeni pretresi nekoliko objekata koje koristi osoba inicijala B.K., a u toku kojih je pronađeno više paketića sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a, Jedinice za specijalističku podršku, tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Travnik i PS Busovača su u saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom uspješno realizovali operativnu akciju kodnog naziva “DIL“.

Iz MUP-a su saopštili da su navedeni policijski službenici na osnovu naredbe Općinskog suda Travnik izvršili pretres kuće, okućnice i ugostiteljskog objekta koji se nalaze u ulici Nikola Šubić Zrinjski, općina Busovača, a koje koristi B.K. rođen 1973. godine.

“U toku pretresa pronađeno je više paketića sa sadržajem bijele materije za koju se sumnja da je opojna droga kokain, digitalna vaga za precizno mjerenje kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje opojnih droga”, naveli su iz MUP-a SBK.

U nastavku aktivnosti izvršen je pretres kuće još jedne osobe inicijala V.K. 1968. godine prilikom kojeg je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom pronađene materije i predmeti su oduzeti, dok su osumnjičeni B.K, V.K. i R.K. lišeni slobode i protiv njih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje u vezi sa krivičnim djelima “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ i “Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79