BIHAMK upozorava: Učestali odroni i radovi na magistralnim putevima

Saobraćaj na putevima u Bosni i Hercegovini odvija se po suhim i mjestimično vlažnim kolovozima, dok se upozorava na učestale odrone na brojnim dionicama, što zahtijeva oprez vozača.

Na magistralnom putu Sarajevo-Foča, na dionici Dobro Polje-Miljevina, vozači se kreću usporeno, jednom trakom, zbog održavanja.

Na istom putu, zbog oštećenja mosta na dionici Rogatica-Ustiprača, vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase koriste samo jednu traku, dok je saobraćaj za vozila iznad 12 tona obustavljen.

Sanacioni radovi počinju danas na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, na dijelu od Bistrike prema Vracama), zbog čega će se radnim danima od 08 do 17 sati saobraćati jednom trakom, uz naizmjenično propuštanje vozila.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac.

Također, u toku su radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Na magistralnom putu Jelah-Doboj, u mjestu Kraševo, izvode se radovi na izgradnji kružnog toka, što uzrokuje usporeno kretanje vozila jednom trakom, svakog radnog dana od 07 do 17 sati.

Pored navedenih radova, izvode se i radovi na magistralnim putevima: Travnik-Donji Vakuf (Komar), Jablanica-Potoci (Donja Jablanica), Tarčin-Raštelica, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Vozači su obavezni poštovati privremenu saobraćajnu signalizaciju postavljenu na mjestima gdje se izvode radovi.

Na graničnim prijelazima trenutno nema značajnijih zadržavanja za putnička vozila, navodi se u saopćenju BIHAMK-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79