Ministar Nešić poziva na brzu rekaciju nakon napada na povratničku kuću kod Gacka

Ministar Nešić poziva na brzu rekaciju nakon napada na povratničku kuću kod Gacka


Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine, Nenad Nešić, izrazio je oštru osudu nakon što je došlo do napada na kuću bošnjačke porodice povratnika u selu nadomak Gacka.

Incident, u kojem je oštećeno prozorsko staklo vatrenim oružjem, naišao je na hitnu reakciju ministra koji je zatražio od nadležnih organa da što prije rasvijetle slučaj i privedu vinovnike pravdi.

Nakon što je prijavljeno oštećenje, policijski službenici Policijske stanice Gacko su, pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, izvršili uviđaj.

Ustanovljeno je da je staklo oštećeno upotrebom vatrenog oružja u kući koja trenutno nije naseljena.

Iz Policijske uprave Trebinje saopšteno je da će se nastaviti s provođenjem svih potrebnih mjera i radnji kako bi se utvrdile sve okolnosti ovog uznemirujućeg događaja. Postupajući tužilac trenutno čeka izvještaj o preduzetim akcijama kako bi mogao procijeniti ima li elemenata krivičnog djela.

Ovaj događaj došao je ubrzo nakon posjete federalnog ministra Nerina Dizdara i razgovora ministra unutrašnjih poslova FBiH Rame Isaka sa Sinišom Karanom, ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske, što naglašava ozbiljnost situacije i potrebu za brzom reakcijom vlasti.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija