“BILO JE IZ STRAHA DA NE BUDEM POVRIJEĐEN”

“Nikog nisam htio da povrijedim, a kamo li da pokušam da ubijem. To se dogodilo iz straha da ja ne budem povrijeđen. Jako mi je žao zbog svega ali ja to nisam htio da uradim”.

Ovako se pred Višim sudom u Nišu branio Marko Paulus (31) iz Niša koji je optužen da je 28. juna oko 14.25 časova nakon svađe zbog parking mjesta, srpom pokušao da ubije Marka Mladenovića (28) iz Niša.

Krvavi obračun se odigrao u Parku Svetog Save, gdje je, kako se sumnja, Paulus dva puta u leđa ubo Mladenovića srpom dužine sječiva 23 cemtimetra, nanijevši mu povrede opasne po život. Nakon toga se, prema optužnici, vratio do svog vozila “folksvagen polo”, stavio srp u gepek i pokušao da umakne, ali ga je u tome spriječio, inspektor niške policije Milan Ilić koji se zadesio na licu mjesta.

Paulus je na suđenju ispričao da je pošao u kladionicu i da je sačekao sa upaljenim žmigavcima da vidi da li će se na jedno slobodno parking mjesto uparkirati taksista a onda je on tu parkirao svoje vozilo. U tom trenutku je ispred njega stao “alfa romeo” iz kojeg je izašao Miladinović koji je počeo da ga psuje i omalovažava.

– Hodao je sa raširenim rukama. Rekao mi je što stojim tako sa upaljena četiri žmigavca ako hoću da se parkiram, da ne znam da vozim… Vidio sam da se uhvatio za lijevi bok ili lijevi džep ali je jedan momak koji je prišao, smirio situaciju. Oštećeni mi je govorio: “Jel hoćeš da te rješavam sada? – rekao je Paulus.

– Ruke su mi se tresle od straha, počeo sam da zaključavam gepek kada sam ga čuo kako mi dobacuje “još jedeš go*na, još si tu, nije ti dosta”. Od straha nisam zatvorio gepek nego sam ga otvorio. Sljedeće čega se sjećam je kako mi jedan visoki muškarac koji je rekao da je policajac govori da stavim ruke na haubu – dodao je Paulus.

Mladenović je demantovao da je psovao Paulusa i da mu je prijetio riječima “”hoćeš da te rješavam sada” rekavši da je taj izraz prvi put čuo u tužilaštvu.

– Nisam ga psovao niti je bilo potrebe, to je bila obična rasprava oko parkinga. Rekao sam mu da sam mogao da ga udarim kolima jer je dugo stajao na kolovozu sa upaljenim žmigavcima a onda se odjednom uprakirao. Iznosio sam robu iz auta i kada sam drugi put izašao iz lokala on je bio u blizini. Prišao mi je sa lijeve strane i nekim metalnim predmetom me ubo dva puta. Pokušao sam da dođem do svog automobila ali sam počeo da gubim svijest. Neko me je onda stavio u taksi – naveo je Mladenović.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments