Bivši britanski premijer uporedio Vladimira Putina sa Slobodanom Miloševićem

Bivši britanski premijer uporedio Vladimira Putina sa Slobodanom Miloševićem


Milošević je mislio da je Kosovo integralni dio velike Srbije i duhovna domovina srpske nacije. Mislim da Putin misli isto o Kijevu i porijeklu pravoslavne vjere, rekao je Boris Johnson

Bivši britanski premijer Boris Johnson dao je intervju za Sky News, u kojem je ruskog predsjednika Vladimira Putina uporedio sa nekadašnjim predsjednikom Srbije i ratnim zločincem Slobodanom Miloševićem.

Rekao je da je Putin katastrofalno pogriješio kad je odlučio napasti u Ukrajini.

– Svi mi u britanskoj vladi pročitali smo njegov suludi esej o Ukrajini, kojeg je objavio prošlog ljeta. On je fundamentalno pogrešno procijenio Ukrajinu. Bilo je to kao da čitate Slobodana Miloševića na temu Kosova, rekao je Johnson, prenosi Index.hr.

– Milošević je mislio da je Kosovo integralni dio velike Srbije i duhovna domovina srpske nacije. Mislim da Putin misli isto o Kijevu i porijeklu pravoslavne vjere, rekao je bivši britanski premijer.

– To je totalna greška. Ukrajina je slobodna i neovisna europska kultura s vlastitim identitenom, s vlastiim ambicijama i sudbinom. Napravio je fundamentalnu pogrešku, rekao je Johnson.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija