Bivši Dom penzionera u Nedžarićima prodat visočkoj firmi za čak 20,1 milion KM

Zgrada nekadašnjeg Doma penzionera na atraktivnoj lokaciji u sarajevskom naselju Nedžarići prodata je danas za čak 20,1 milion KM, saznaje Klix.ba.

Najbolju ponudu dala je kompanija Mont-ing d.o.o. iz Visokog. Prema podacima sa stranice Bisnode, firma Mont-ing se bavi inženjerstvom i s njim povezanim tehničkim savjetovanjem, a kao zastupnik se navodi ime Nihada Ugarka.

Početna cijena devastiranih objekata od 16.086 metara kvadratnih i 17.611 hvadrata zemljišta na kojem se nalazi bila je 10.364.140 KM, a namjena objekta je poslovna.

Zavod je do sada više puta pokušavao prodati Dom penzionera na atraktivnoj lokaciji u Sarajevu, ali ponude nisu uspješne. Iako se pojavila informacija da je među ponuđačima i njemački trgovački lanac Lidl, oni ipak nisu dali dostatnu ponudu.

Kupac će snositi sve troškove uknjižbe prava vlasništva, koje je predmet javnog poziva, troškove notarske obrade kupoprodajnog ugovora, platiti porez na promet nepokretnosti i sve druge eventualne poreze, naknade i troškove koji se odnose na predmet prodaje. Pravo učešća imaju sve fizičke i pravne osobe koje dostave ponudu, uplate depozit i naknadu za učešće, osim domaćih pravnih i domaćih fizičkih osoba koje imaju registrovanu samostalnu djelatnost, a imaju neizmirene obaveze po osnovu doprinosa prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Najpovoljniji ponuđač, a koji ima registrovanu samostalnu djelatnost, dužan je, do potpisivanja kupoprodajnog ugovora, dostaviti uvjerenje nadležnog organa o izmirenim obavezama prema Federalnom zavodu za penzijsko i invalidsko osiguranje

Podsjećamo, Dom penzionera krajem 2019. godine kupio je na aukciji Capital Holding sirijskog biznismena Abdulaha Mehdija, poznatog po ulaganju u Capital Tower u naselju Otoka u Sarajevu, ali je kuproprodajni ugovor poništen krajem 2020. godine, jer kupac nije izvršio obaveze.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79