Bivši Mektićev savjetnik Cvijetić koristio nadimak iz filma “Južni vetar”, kod njega pronađeni povjerljivi dokumenti OSA-e

U Sudu BiH jutros je održano ročište po prijedlogu Tužilaštva BiH da se privedenim u akciji “Transporter” odredi jednomjesečni pritvor. Ova grupa, privedena prije tri dana osumnjičena je da je učestvovala u organizovanom međunarodnom švercu narkoticima, iz BiH u Evropu.

Praćeni mjesecima

U ovoj akciji zaplijenjena su 303 kilograma marihuane, vrijednosti oko 1,2 miliona. Oduzeta su i skupocijena vozila, koja su koristili za prijevoz droge.

U akciji “Transporter”, podsjećamo, lišeni slobode su Bojan Cvijetić, nekadašnji savjetnik Dragana Mektića u Ministarstvu sigurnosti BiH, zatim Aleksandar Nikolić, Saša Rađević, suspendovani inspektor MUP-a RS-a Mladen Milovanović, Ivan Jurić, Tijana Stojanović, Dragan Kresojević, Siniša Bačić i Igor Knežević, a akcijom su obuhvaćeni i Petar Dukić i Radislav Tešić, koji su izbjegli privođenje i nalaze se u bjekstvu.

I ova grupa razbijena je dekripcijom aplikacije “Sky”, nakon čega su članovi praćeni mjesecima, putem posebnih istražnih radnji, po nalogu Suda i Tužilaštva BiH.

Utvrđeno je da je na čelu grupe bio Bojan Cvijetić, a ispod njega u strukturi su bili Dukić, Rađević i Nikolić, dok su ostali uglavnom imali ulogu kurira.

Kralj podzemlja

Portal “Avaza” iz izvora bliskih istrazi saznaje da su članovi ove grupe koristile nadimke iz filma “Južni vetar”. Tako je Cvijetić, koji je vođa ove grupe koristio nadimak “Crveni”. Crveni je u filmu kralj podzemlja, koji kontrolira sve procese vezano za tržište ogromnih količina narkotika.

Osim toga, kod Cvijetića su pronađeni i povjerljivi dokumenti OSA-e, što je jutro u prijedlogu rekao i postupajući tužilac.

Cvijetić je kod sebe imao, kako je navedeno, povjerljivu dokumentaciju OSA-e koja se odnosi na narkogrupe i organizirani kriminal s Balkana.

Pitanje je odakle mu ova dokumentacija, koju je MUP RS pronašao nakon pretresa njegove imovine.

  Hoće li Valentin Inzko otići "s obrazom": Posljednja šansa za iskupljenje

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79