Bivši ministar pušten kući nakon nesreće koju je skrivio

Bivši ministar pušten kući nakon nesreće koju je skrivio


Bivši ministar odbrane Hrvatske, Mario Banožić, koji se oporavljao od povreda nakon saobraćajne nesreće koju je prouzrokovao, danas je pušten kući na kućno liječenje. Banožić je smijenjen s pozicije ministra zbog ovog incidenta.

U svom prvom javnom obraćanju nakon nesreće, Banožić je izrazio duboko saučešće porodici Gorana Šarića, koji je smrtno stradao u nesreći. Naglasio je da su njegove misli upućene Šarićevoj supruzi, kćerima i cijeloj porodici te svim poznanicima, ističući nenadoknadiv gubitak.

“U ovim teškim trenucima, želim izraziti iskreno žaljenje čitavoj hrvatskoj javnosti zbog saobraćajne nesreće, u kojoj nažalost izgubljen jedan ljudski život”, rekao je Banožić.

Zahvalio je zdravstvenim radnicima koji su mu pružili liječničku pomoć tokom oporavka te izrazio zahvalnost svima koji su pružili podršku njemu i njegovoj porodici. Banožić je također naveo da ga je predsjednik Vladeobavijestio o razrješenju s dužnosti ministra odbrane, što smatra ispravnim potezom u datim okolnostima.

“Nastojao sam predano obnašati dužnost ministra odbrane, radeći na jačanju odbrambenih sposobnosti Hrvatske i unaprjeđenju položaja hrvatskih vojnika”, dodao je Banožić.

Na kraju je zaželio novom potpredsjedniku Vlade i ministru odbrane Ivanu Anušiću, kao i svim saradnicima u Ministarstvu odbrane, puno uspjeha u daljnjem radu.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija