Bivši načelnik Petrovca Zlatko Hujić osuđen za zloupotrebu položaja

Bivši načelnik općine Bosanski Petrovac Zlatko Hujić nepravosnažno je osuđen za zloupotrebu položaja zbog koje je budžetu načinjena šteta od 77.865,90 KM. Prema prijavi iz 2019 godine je odgovornim osobama u služni za prostorno uređenje i stambeno-komunalnu djelatnost naložio da ne izrađuju rješenja po važećoj odluci o komunalnim naplatama zbog čega nije izvršena ni naplata novčanih sredstava. Uz ovo Hujiću se na teret stavlja da je u korist svog tadašnjeg savjetnika postupao suprotno odluvi općinskog vijeća o zabrani plaćanja mobilnih telefona iz budžeta.

Prvostepenom presudom osuđen je na osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 1 godine i 4 mjeseca, tj. na uvjetnu kaznu zatvora od 3 godine i zabranu obavljanja funkcije načelnika na 3 godine, nakon isteka uvjeta.

Neslužbeno saznajemo da je Tužilaštvo Unsko-sanskog kantona tražilo mogućnost žalbe na ovaj postupak što može značiti da nisu zadovoljni sa visinom kazne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79