Bivši pripadnici Armije RBiH, HVO-a i VRS zajedno posjetili Trusinu

Bivši pripadnici Armije RBiH, HVO-a i VRS zajedno posjetili Trusinu


Centar za nenasilnu akciju iz Sarajeva organizirao je obilježavanje zločina i sjećanje na žrtve u Trusini, Bradini i Stupnom Dolu.

Zločini nad civilima Ahmića, Trusine, Stupnog Dola i ostalih mjesta godinama se obilježavaju. Centar za nenasilnu inicijativu je okupio nekadašnje pripadnike JNA, VRS, Armije RBiH i HVO kako bi svi zajedno odali počast žrtvama. Danas su zajedno odali počast u Trusini kod Konjica, a sutra idu za Stupni Dol.

– Na ovakvim mjestima gdje su pripadnici vojske kojom sam pripadao činili užasne stvari. Osjećam stid i sramotu za nešto što nisam uradio. Teško je čuti riječi žena i porodica žrtava kako one proživljavaju i tako te stres taj pronese – rekao je Amer, nekadašnji pripadnik Armije RBiH, prenosi N1.

Dragica iz Centra za nenasilnu akciju je rekla kako je cilj okupljanja da se svi zajedno pomole žrtvama i postanu svjesni da se nikada nijedan zločin ne dogodi.

– Imali smo Ahmiće i Trusinu, svi su stradali i izgubili porodice – rekla je Dragica, prenosi N1.


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija