Biznis cvjeta: Kompanije obitelji Cvijanović ostvarile milionske prihode u 2023. godini

Kompanije u vlasništvu obitelji Cvijanović, iako ne brojne kao one obitelji Dodik, ostvarile su značajne prihode u 2023. godini.

Željka Cvijanović, članica Predsjedništva BiH, živi u Banjoj Luci sa suprugom Aleksandrom i sinovima Filipom i Stefanom.

Obitelj je vlasnik četiri kompanije: Prim d.o.o., Beta Inovatic d.o.o., Pilon d.o.o. i Photon Icp d.o.o. Do nedavno su posjedovali i petu kompaniju, Ortak AG.

Jedan od osnivača Ortak AG bio je Aleksandar Cvijanović, suprug Željke Cvijanović i bivši direktor Zavoda za izgradnju Banja Luka (ZIBL). Njegovo ime se sada krije iza trenutne direktorice Snježane Slijepčević. Cvijanović je prošle godine demantirao navode da je još uvijek suvlasnik kompanije Ortak AG, navodeći da je izašao iz vlasničke strukture 2016. godine.

Kompanija Ortak AG je prošle godine ostvarila prihode od 649.832 KM i dobit od 242.572 KM.

Prim d.o.o. Banja Luka, kompanija u vlasništvu Aleksandra i sina Stefana, bavi se trgovinom na veliko kemijskim proizvodima. U 2023. godini ostvarila je prihod od 5.116.731 KM i dobit od 1.164.300 KM, zapošljavajući 11 radnika.

Stefan Cvijanović također je vlasnik kompanije Photon Icp d.o.o. zajedno s Bojanom Vulinom i Filipom Lalićem, koja se bavi računalnim programiranjem. Njihov prihod u 2023. iznosio je 31.030 KM.

Beta Inovatic d.o.o., u vlasništvu Stefana Cvijanovića, bavi se savjetovanjem u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, ali podaci o njihovom poslovanju nisu dostupni.

Filip Cvijanović vlasnik je kompanije Pilon d.o.o., koja se bavi gradnjom zgrada. Ni za ovu kompaniju nisu dostupni podaci o poslovanju, a račun joj je blokiran još od 2018. godine.

Unatoč kontroverzama i promjenama vlasničkih struktura, kompanije obitelji Cvijanović nastavile su ostvarivati značajne prihode, što potvrđuje njihovu uspješnost u poslovnom svijetu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79