Roditelji žrtava pokušali napasti masovnog ubojicu Uroša Blažića na pripremnom ročištu

Roditelji žrtava pokušali napasti masovnog ubojicu Uroša Blažića na pripremnom ročištu


Na Višem sudu u Smederevu danas je održano pripremno ročište u slučaju masovnog ubojice Uroša Blažića.

Ispred sudnice su se okupili članovi obitelji ubijenih i ranjenih, odjeveni u majice s likovima žrtava masakra kod Mladenovca.

U jednom trenutku, roditelji žrtava pokušali su fizički napasti Blažića. Prema izvještaju Telegrafa, osiguranje je moralo zaustaviti oca jedne od žrtava koji je, u suzama, vikao: “Ubio mi je sina! Ubio mi je sina.” Jedna majka također je počela vrištati u zgradi suda: “Strijeljao mi je sina i kćer.”

Na današnjem ročištu, Blažić bi se trebao izjasniti o krivnji, a očekivalo se i svjedočenje njegovog oca i ujaka. Po završetku pripremnog ročišta, sudac bi trebao zakazati suđenje na kojem će Blažić dobiti priliku da detaljno iznese svoju obranu.

Prema optužnici u koju je Tanjug imao uvid, Blažić je na saslušanju u tužiteljstvu priznao krivnju, ali nije pokazao kajanje za zločin, nego je pokušao sebe predstaviti kao žrtvu podsmijeha mještana. Blažić je 4. svibnja prošle godine ubio devet i ranio 12 osoba tijekom svog krvavog pohoda po selima kod Mladenovca.

Blažićev napad dogodio se samo dan nakon pucnjave u Osnovnoj školi Vladislav Ribnikar u Beogradu. Pohod je započeo u Malom Orašju, a zatim se uputio u Dubonu. Nakon masakra, Blažić je pobjegao, a potraga za njim trajala je do ranih jutarnjih sati kada je uhapšen 50 kilometara dalje, kod Kragujevca.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija