BiH Bježeći od policije iz auta bacali drogu

Bježeći od policije iz auta bacali drogu

Pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga Sektora krim-policije MUP-a TK-a jučer su obavljajući redovne poslove i zadatke na suzbijanju i sprečavanju zloupotrebe opojnih droga, u Živinicama uočili vozilo u kojem su se nalazile dvije osobe, odranije poznate policiji po zloupotrebi opojnih droga.

Po uočavanju policajaca, oni su iz vozila izbacili dva veća paketa, te se udaljili sa mjesta događaja.

– Brzom intervencijom policije, vozilo je sustignuto, te su A. T. (1984) i M. T. (1999), oba nastanjenja na području Živinica, lišeni slobode i privedeni u službene prostorije MUP-a TK-a radi daljeg postupanja. Prilikom pretresa kod A. T. je pronađeno jedno PVC pakovanje sa sadržajem materije koja asocira na opojnu drogu, dok su odbačeni predmeti izuzeti sa lica mjesta i dostavljeni Tužilaštvu TK-a radi daljeg postupanja, a radi se o oko kilogram biljne materije koja asocira na opojnu drogu “cannabis sativa” i oko kilograma bijele materije koja asocira na opojnu drogu “amfetamin speed” – naveli su iz MUP-a TK.

O događaju je obaviješten kantonalni tužilac, a potrebne mjere i radnje poduzeli su pripadnici Odsjeka za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga, koji nastavljaju daljnji rad na dokumentovanju krivičnih djela prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79