Boračka udruženja: Sramno, skandalozno i podaničko ponašanje ministra Konakovića

Ne stišavaju se reakcije nakon gostovanja ministra vanjskih poslova BiH Elmedina Konakovića u emisiji ‘Nedjeljom u 2’ na HRT-u.

Konaković na HRT-u: Neću odgovoriti na pitanje da li je Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu

Nova reakcija stiže iz boračkih udruženja.

“Pitamo se da li je ovo uvod u izjednačavanje herojske Armije RBiH i naše časne borbe sa presuđenim agresorima na našu domovinu i vrlo opasan pokušaj dovođenja u pitanje karaktera proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95., te ovim činom dotični državni ministar gubi naše elementarno povjerenje uslijed pokazanog i sada dokazanog nedostatka nacionalne svijesti i patriotizma” navodi se, između ostalog, u reakciji boračkih udruženja.

Povodom gostovanja ministra vanjskih poslova Elmedina Konakovića u emisiji HRT-a “Nedjeljom u 2” i, kako su naveli, “sramnog, skandalaznog i podaničkog ponašanja” i izjave kada je “direktno odbio da odgovori na postavljeno pitanje da li je Republika Hrvatska izvršila agresiju na Bosnu i Hercegovinu”, izražavamo ogorčenje i najoštrije osuđujemo i preziremo jedan ovakav servilan odnos i podanički mentalitet na štetu vlastite države i krvlju stečene domovine” reagovala su udruženja porodica šehida i poginulih boraca, ratnih vojnih invalida i demobilisanih boraca odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995 Gornjeg Vakufa-Uskoplja.

Njihovu reakciju prenosimo u cijelosti:

“Pitamo se da li je ovo uvod u izjednačavanje herojske Armije RBiH i naše časne borbe sa presuđenim agresorima na našu domovinu i vrlo opasan pokušaj dovođenja u pitanje karaktera proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata 92-95., te ovim činom dotični državni ministar gubi naše elementarno povjerenje uslijed pokazanog i sada dokazanog nedostatka nacionalne svijesti i patriotizma.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79