Borci VRS sutra dobijaju po 100 KM, Dodikova ministrica kaže da ih ima 180.000

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je ranije Srni da će isplate biti vršene na osnovu spiskova koje će Ministarstvu finansija dostaviti Ministarstvo rada i boračko invalidske zaštite.

Ona je dodala da će isplatom biti obuhvaćena lica kojima je rješenjem nadležnog organa utvrđen status borca, ratnog vojnog invalida, člana porodice poginulog borca, to jest za korisnike porodične invalidnine.

– Prema informacijama kojima raspolažemo, oko 180.000 osoba koje su nosioci boračkih prava nisu nosioci prava na penziju – rekla je Vidovićeva.

Ona je napomenula da će prvo biti izvršena isplata boračkim kategorijama, a zatim penzionerima, te da će 100 KM biti moguće dobiti po samo jednom osnovu.

– Sredstva u iznosu 40 miliona KM su obezbijeđena u Rebalansu budžeta Republike Srpske za 2022. godinu kao dio mjera koje imaju za cilj ublažavanje negativnih posljedica inflacije, a njima je, osim korisnika po osnovu boračkih prava, obuhvaćena i isplata jednokratne novčane pomoći korisnicima penzija kod Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske – rekla je Vidovićeva.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79