Borenović Dodiku: Prestani plakati zbog pada režima u Crnoj Gori i ako smiješ čestitaj pobjednicima

Indirektne prozivke Milorada Dodika, člana Predsjedništva BiH, na račun Branislava Borenovića, predsjednik PDP-a prokomentirali su mnogi u regionu. Tako je i Borenović odlučio da oštro odgovori Dodiku pa mu je poručio kako je vrijeme da kako on kaže “prestane plakati zbog pada režima u Crnoj Gori i ako smije čestita pobjednicima”.

Prije samo nekoliko dana Dodik je prokomentirao nedavno održane izbore u Crnoj Gori, kako je smiješeno da “oni koji su tražili da Đukanović u jeku krize dođe u BiH, a on zbog neslaganja s tim potegao čak i nacionalni veto, sada obilaze partije koje su tamo pobjedile Đukanovića”.

Ovom izjavom je Dodik kako mnogi smatraju indirektno prozvao Borenovića koji mu je potom odgovorio na prozivke. Podsjećamo, tokom prošle sedmice Borenović je boravio u Podgorici i sastao se sa tamošnjim zvaničnicima koji su ostvarili pobjedu.

– Kakva je to politika i kakvi su to prevaranti pokazuje susret Ivanića i mitropolita Amfilohija, koga Ivanić laže kako je on nešto učinio da se potpiše sporazum između BiH i Srpske pravoslavne crkve, kada svi znaju da je to uradio tadašnji srpski član Predsjedništva Nebojša Radmanović. E, to je slika opozicije u Republici Srpskoj. Mi smo partijama pobjednicama u Crnoj Gori čestitali dan nakon održanih izbora, oni znaju kako se ko ponašao u krizi koja ja potresala Crnu Goru mjesecima. I konačno, mi na izbore u Republici Srpskoj idemo sa svojim, a ne tuđim uspjesima. Svaka čast svima, mi imamo svoje fotografije uspjeha”, kaže Dodik.

Danas je stigao i odgovor prvog čovjeka PDP-a Branislava Borenovića koji je kazao da su zvaničnici PDP-a, za razliku od Dodika koji nije ljudski čestitao, su to vrlo rado učinili i dan nakon pobjede, kao i odlaskom delegacije PDP-a u Podgoricu.
On kaže da je ponosan na poznanstvo, partnerstvo i odlične odnose sa strankama i koalicijama pobjednicima izbora u Crnoj Gori.

– S druge strane, razumijem ozlojađenost i laži koje Dodik i neki oko njega pokušavaju da plasiraju. Nekada su se javno hvalili dugogodišnjim uspješnim partnerstvom sa Đukanovićem, u sred Banje Luke mu dodjeljivali plakete za ličnost godine i sličnost između njihovih koruptivnih vladavina se i te kako može vidjeti. Jasno mu je da je talas promjene nenarodnog režima krenuo iz Crne Gore i da će stići i njega, ističe Borenović.

Borenović, također navodi kako su besmislene i jadne optužbe koje Dodik i mediji pod njihovom kontrolom iznose na račun počasnog predsjednika PDP-a Mladena Ivanića.

Borenović je pozvao Dodika da umjesto što koristi i Crnu Goru da bi produbio podjele među narodom, što mu je omiljena aktivnost, prihvati realnost i shvati da režimi polako pakuju kofere.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79