Borenović: Dodiku sada smeta Izetbegović, a nije mu smetao kada su zajedno trasirali put BiH ka NATO-u, odluka CIK-a ispravna i zakonita

Predsjednik PDP-a Branislav Borenović komentarisao je današnju izjavu predsjednika SNSD-a i člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika koji je komentarisao odluku Centralne izborne komisije BiH da poništi ovjeru za učešće na izborima Ujedinjene Srpske.

– Konačno je jedna institucija počela da radi zakonito, odlučno i nepristrasno, što očigledno unosi ogroman strah kod onih koji godinama kradu, varaju, šire mržnju i podjele, prijete i ucjenjeuju tokom izbornog procesa. U tom smislu, reakcija Dodika na jednoglasnu odluku CIK-a BiH da zbog mrzilačkog i nezakonitog spota zabrani učešće Ujedinjenoj Srpskoj na izborima je sasvim očekivana, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović.

Komentarišući Dodikovu izjavu da se radi o izbornom inženjeringu iza kojeg stoji opozicija iz Republike Srpske i Bakir Izetbegović i zbog čega će, navodno, Dodik da predloži koalicionim partnerima da ne učestvuju na izborima, Borenović kaže da je licemjerna i smiješna.

– Odluci CIK-a se najviše, i to javno, raduju upravo njegovi koalicioni partneri, što pokazuje o kakvoj se političkoj i ljudskoj grupaciji zapravo radi, kaže Borenović i dodaje:

– U tom slučaju neka se prvo povuče iz institucija BiH koje je razdijelio sa svojim koalicionim partnerom Izetbegovićem. Kako mu Izetbegović nije smetao kada mu je isporučio četvrtog delegata u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH? Kako mu nije smetao kada su zajedno pravili Savjet ministara? Ili kada je, usvajajući MAP, zajedno sa SDA trasirao put BiH u NATO? Nije mu smetao ni kada su njegovi poslanici glasali za najekstremnije Bakirove kadrove za ministre u Savjetu ministara. U strahu su, očigledno, velike oči i na prizeman način pokušava da skrene pažnju sa činjenice da izgleda prolazi vrijeme kabadahijskih kampanja u kakvima se jedino i snalazi, zaključuje Borenović.

Podsjetimo, Centralna izborna komisija je u okviru svojih nadležnosti, a koje se tiču praćenja objava na društvenim mrežama i YouTube kanalima, pokrenula postupak o utvrđivanju odgovornosti stranke Ujedinjena Srpska – zbog sumnje da je prekršila Izborni zakon BiH, potvrđeno je danas na sjednici CIK-a, piše N1.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79