Borjana Krišto: Čestitam vam Dan nezavisnosti

Predsjedavajuća Vijeća ministara BiH Borjana Krišto uputila je čestitku u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

– Na današnji dan, 1992. godine, Bosna i Hercegovina je postala nezavisna, suverena i međunarodno priznata država. Taj historijski trenutak ostat će zabilježen kao datum koji nas je opredijelio da našu domovinu nastavimo zajednički osnaživati kao državu tri konstitutivna i jednakopravna naroda i svih drugih koji u njoj žive.

Danas se naša domovina nalazi pred samim vratima velike evropske porodice. Uvjerena sam kako je punopravno članstvo u Evropskoj uniji naš zajednički cilj i budućnost kojoj svi težimo. Na tom putu moramo biti jedinstveni, sa željom i vjerom u bolje sutra, te iskreno i beskompromisno raditi na ostvarenju svih naših strateških opredjeljenja.

Kao predsjedavajuća Vijeća ministara BiH, te u svoje lično ime, upućujem iskrene čestitke svima u Bosni i Hercegovini, u povodu 1. marta, Dana nezavisnosti – navodi se u čestitki predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79