Bosanac (19) na sudu priznao da je mjesecima krao osobu sa invaliditetom

Bosanac (19) na sudu priznao da je mjesecima krao osobu sa invaliditetom


U Regionalnom sudu u Klagenfurtu danas je osuđen mladić iz Bosne i Hercegovine (19) zbog više provalnih krađa, a uhvaćen je nakon što je pokrao slabovidu ženu koja se kretala uz pomoć hodalice.

On je dobio 16 mjeseci zatvora, a kazna je blaža jer se na sudu pokajao i priznao sve.

On je, obraćajući se sudiji, rekao da je tog dana posmatrao ženu sa hodalicom, koja je na ovo invalidsko pomagalo okačila torbu. Brzo je projurio pored nje, i ukrao torbu. Kako je sam danas rekao, žali zbog svega, a novac mu je bio potreban za drogu. Dodaje da se ne sjeća da je ženu oborio na zemlju, jer je i u tom momentu bio pod uticajem narkotika.

Također je priznao da je u ranijem periodu provalio i obio nekoliko automobilau Vilahu iz kojih je uzimao sve što je bilo vrijedno i što bi se moglo preprodati.

Ovaj 19-godišnjak, koji je i ranije osuđivan, mora da odsluži svih 16 mjeseci zatvora, a kazna bi bila i veća da nije pokazao pokajanje. On je dodao da, nakon što odsluži kaznu, želi da započne novi život, pišu Nezavisne novine.

 


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija