Bosanci pretukli Makedonce, a onda im je na vrata došao opasni kriminalac i ranio trojicu

Otac Makedonaca pojavio se pred zgradom gdje stanuju bh. državljani

Nakon pucnjave u bečkom Floridsdorfu, u kojoj su ranjena tri državljanina Bosne i Hercegovine, polako izlazi na vidjelo šta je to što je dovelo do sukoba između dvije porodice.

Naime, iako se prvo spekulisao da je riječ o sukobu zbog žene, sada porodice napadača, ali i žrtava navodno tvrde da je riječ o sukobu zbog časti!

@crnahronikainfo

Nakon pucnjave u centru Beča, ranjena tri Bosanca. U Beču se večeras dogodila pucnjava u kojoj su četiri osobe ranjene, saopštila je austrijska policija, dok tamošnji mediji navode da je policija privela četvoricu osumnjičenih državljana iz Austrije piše Crna-Hronika. – Pucnjava se dogodila u gradskoj četvrti Floridsdorf – saopštila je bečka policija na Twitteru. Policija je navela da su četiri osobe upucane na ulici, a da su naoružani napadači pobjegli automobilima. Austrijski javni servis ORF objavio je da je policija kasnije zaplijenila dva automobila i uhapsila četvoricu osumnjičenih. Suprotno prvim informacijama iz policije, ne radi se o Bosancima, već o četvorici Austrijanaca sjevernomakedonskih korijena, rekao je za wien.ORF.at portparol Markus Dittrich. Tri od četiri žrtve su Bosanci, a jedan muškarac ima iransko državljanstvo. Osumnjičeni su ispitani odmah nakon hapšenja. Prema navodima policije, došlo je do razmjene vatre u Floridusgasse. Ljudi bi trebali izbjegavati to područje, napisala je policija nešto poslije 21 sat na servisu kratkih poruka Twitter (X). Zatečene su četiri osobe sa teškim ubodnim i prostrelnim ranama i ukazana im je prva pomoć, “ali trenutno nema opasnosti po život”, saopšteno je iz policije u 22.44. Kako je saopštila policija, u neposrednom pretresu zaplenjena su dva automobila za bekstvo. Osumnjičeni počinioci brzo su pronađeni kroz automobile. Kuća je locirana i tamo je izvršeno hapšenje, rekao je Ditrih za ORF Beč. Policija nije objavila informacije o mogućem motivu napada.

♬ original sound – CRNA Hronika

Prema pričama rođaka do sukoba je došlo na jednom borilačkom događaju koji je održan to veče u Beču. Bh. državljani su tada pretukli trojicu braće porijeklom iz Sjeverne Makedonije.

Nekoliko sati nakon toga, otac pretućenih mladića se pojavio pred zgradom u kojoj stanuju bh. državljani tražio da se časno bore. Međutim, i tada su napadači počeli da posustaju nakon čega je otac otvorio vatru:

Ako ste imali probleme sa mojim sinovima, trebali ste meni da se obratite, navodno je rekao ovaj 54-godišnjak, koji je poznat i kao “El Čapo Otakringa”.

Mediji prenose da je u momentu pucnjave bio pod dejstvom narkotika. Prvo je počeo da prijeti u stilu pravog mafijaša, a zatim upucao najstarijeg od trojice bh. braće, prenose Nezavisne.

Čak i ranjen, bh. mladić je uspio da ga obori na zemlju i izbije mu pištolj, ali njegov sin je zatim uzeo oružje i nastavio da puca na ostale.

Navodno, bh. mladićima prvu pomoć na mjestu događaja pružili su policajci, jer je hitnoj trebalo više od 20 minuta da dođe na mjesto pucnjave.

“Hrabri policajci su ih spasili da ne iskrvare na ulici”, rekli su rođaci.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79