Bosanci uhvaćeni da rade na crno, Njemačka će ih protjerati

Tokom inspekcije gradilišta u okrugu Ninburg, carinici Kancelerije za kontrolu rada na crno u Osnabriku, zajedno s Kancelarijom trgovinske inspekcije iz u Hanovera, otkrili su pet ilegalno zaposlenih radnika, među kojima i dva državljanina Bosne i Hercegovine.

Tokom inspekcije, carinici su provjeravali da li su radnici prijavljeni na socijalno osiguranje, isplaćuju li minimalnu platu te da li strani radnici imaju odgovarajuće boravišne ili radne dozvole.

Policajci su prvo otkrili dvojicu bh. državljana sa neispravnim dokumentima, a kasnije i radnike iz Srbije i Sjeverne Makedonije.

Naknadnom provjerom identiteta, otkriveno je da radnici nisu imali boravišnu dozvolu koja bi im omogućila rad u Njemačkoj.

Ilegalnim radom gube tromjesečno pravo boravka.

Protiv njih je pokrenut krivični postupak zbog sumnje na ilegalni boravak. Pet muškaraca dobiće obavijest od nadležnim imigracionih vlasti sa zahtjevom da napuste Njemačku do određenog datuma, prenose Nezavisne.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79