Bošnjaci koji su 1991. živjeli u Srebrenici će ponovo moći glasati na izborima?

Kako piše banjalučka Alternativna TV, Schmidt bi ponovo mogao aktivirati Odluku po kojoj bi svi Srebreničani, koji su tamo živjeli 1991. godine, imali pravo glasa na lokalnim izvorima koji se održavaju ove godine.

“Inzko je 2012. godine ukinuo tu Odluku, a prema našim nezvaničnim saznanjima, Christian Schmidt bi to ponovo mogao aktivirati”, piše ATV.

Kažu da je namjera da Bošnjaci dobiju načelnika

“Operativni podaci otkrivaju da je jedna od namjera i da se ponovo u fokus stavi pitanje Srebrenice i njenog izdvajanja iz Republike Srpske”, kažu iz ATV-a.

Za sve okrivljuju strance kojima je cilj rudna bogatstva.

“Mnogi bi da se na taj način dokopaju rudnih bogatstva koje krije područje Srebrenice i da sve to podijele sa strancima. Nekima je cilj izvorište „Crni Guber“. Strancima koji diriguju iz Londona, navodno, pomažu i pojedinci iz opozicije u Republici Srpskoj. Neki bi mogli da ponude svog kandidata za načelnika opštine i tako zakomplikuju situaciju. Tako bi napravili probleme zajedničkom kandidatu srpske liste za Srebrenicu, i samo pomogli strancima da vršljaju po teritoriji Srpske”, tvrde iz ATV-a.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79