Boška Ćavar: Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali sa merhaba

Boška Ćavar: Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali sa merhaba


Boška Ćavar u svome stilu

Sreća pa moj glas odlučuje, inače bi se svi pozdravljali sa merhaba

Ne stišava se bura nakon što je Boška Ćavar vijećnica Naše stranke u Gradskom vijeću Mostara bila suzdržana tokom glasanja o komisiji za ulice i obilježjima na i u javnim objektima Grada Mostara.
– Šteta, bila je to neka fina priča!

Opet sam tema dana u medijima i na društvenim mrežama, opet se sa mnom, gradskom vijećnicom, i mojim stavovima bavi „elita bošnjačkog naroda“ i predstavnici građanskih snaga, Saneli Kajani i Reufi Bajrovići. Sve se isto desilo i 2021. godine kada je na mene pokrenut sinhornizirani napad, jer sam glasala suzdržano po pitanju imenovanja gradonačelnika Mostara. Tada za mene nije postojala razlika između SDA i HDZ, ona ne postoji ni danas, niti u samom slučaju isticanja simbola i zastava u institucijama Grada Mostara. Ja sam po pitanju isticanja simbola bila suzdržana, kao i po pitanju imenovanja gradonačelnika. Mostar jeste nakićen različitim zastavama, ljiljanima i šahovnicama, koji se nalaze svuda oko nas i koriste se kao markeri za označavanje svojih dijelova teritorije.

To je tako, a i da smo donijeli ovu Odluku to se ne bi promijenilo. Smatram da se pitanje zastave pokušalo još jednom iskoristiti u svrhe nacionalističke propagande, između ostaloga je na svome Facebook profilu napisala Ćavar, a onda je uslijedio niz komentara, među kojima je i komentar Tine Jelin:

– Boška bio bi to dobar korak naprijed. Šteta. Djeca u školama trebaju imati isključivo zastavu BiH. I tako i u javnim ustanovama, bolnicama, institucijama, uz zastavu kantona. Tu jednostavno ne moze biti pregovora. Sve ostalo, naše lične osjećaje, kao pripadnika naroda, vjerske grupe ili sličnog treba ostaviti za crkvene zajednice, džamije i folklorna društva, udruženja sa nacionalnim prefiksom. Posebno je to za Mostar važno. I vjerujte mi govorim iz iskustva nekog koji je živio i školovao se kao manjina, na što je Ćavar odgovorila:

– Tina Jelin sreća pa moj glas odlučuje. Inače bi se svi pozdravljali sa Selam i Merhaba…

Nakon što se i Naša stranka ogradila od glasanja Boške Ćavar ova mostarska vijećnica je također putem Facebooka ponudila ostavku.

– Ne želim da kvarim jedinstvo stranke koje se gradi po toj mjeri. Bosne i Hercegovine, ne može biti bez Hrvata, Srba ili Bošnjaka, niti bez njihovih simbola. Nikada utjerati i nitko utjerati to neće moći, a svakim prisiljavanjem jednih, ili drugih, ili trećih se udaljavamo. Jedino sinkronizirano i sustavno to možemo riješiti, zaključila je Ćavar.



Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija