Bošnjaci u Sarajevu nisu podržali i Izrael i Palestinu

Društvenim mrežama posljednjih dana kruži fotografija na kojoj su Sarajlije podržali i Izrael i Palestinu, naravno, fotografija nije istinita.

Naime, na društvenoj mreži X prije par dana objavljena je fotografija na kojoj se vidi grupa ljudi koji nose različite zastave. Vide se zastave Bosne i Hercegovine, zastava Republike Bosne i Hercegovine, koja je bila u zvaničnoj upotrebi od 1992. do 1998, te zastave Palestine i Izraela. Fotografiju prati opis:

“Bošnjaci podržali i Izrael i Palestinu na istom mitingu. Šizofrenija u metastazi”

Lažna fotografija se dijelila i na Facebooku uz isti ili sličan opis:

“Srbi muslimanske veroispovesti,neko ih zove i bosnjaci zbunjeni: Nisu znali koga da podrže u sukobu Izraela i Palestine, PA SU PODRŽALI OBE STRANE! Cirkus s ovima vazda”

“HIT 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣 Nigde kao u Bosni! Bošnjaci zbunjeni: Nisu znali koga da podrže u sukobu Izraela i Palestine, PA PODRŽALI OBE STRANE!”.

Članak u kome se navodi da su “Bošnjaci podržali i Izrael i Palestinu”, praćena fotografijom “skupa”, objavljen je dan ranije na satiričnoj stranici Zicer. Naslov je identičan opisu pojedinih objava, javlja Raskrinkavanje.

U tekstu se navodi:

“Sarajevo je ovih dana u konfuziji zbog sukoba Izraela i Palestine.

Bošnjački političari ćute i ne izjašnjavaju se, dok su Sarajlije spontano izašle na ulicu da iskažu podršku.

U početku su poneli samo palestinske zastave ali im je ubrzo sa vrha države dojavljeno da to baš i nije u najboljem interesu političkog Sarajeva i da će Hrvati i Srbi u BiH istaći Izraelske zastave, te će tako Bošnjaci biti viđeni kao oni koji podržavaju teroriste Hamasa.

Stoga su Bošnjaci odlučili da podrže obe strane i na ulice su izašli i sa zastavama Palestine i Izraela ali i Bosanskohercegovačke federacije”, navodi se u satiričnom tekstu.

Portal Zicer je stranica koja objavljuje satirični sadržaj. Informacija o tome da je Zicer satirični portal nalazi se i na X profilu i Facebook stranici ovog portala.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79