Red Army se neće ugasiti kao grupa, ne prihvataju način na koji su izgubili transparente

Nakon što su izgubili transparente, Red Army kao navijačka grupa će nastaviti svoje djelovanje pod istim imenom kojeg koriste od 1981. godine.

Takve nezvanične informacije ima Crna Hronika.

Naime, vođe grupe su održale sastanak na kojem je zaključeno da ostaje ime Red Army.

Na ovu odluku neće utjecati eventualna razmjena ili spaljivanje transparenata na večerašnjoj utakmici između Zrinjskog i Borca.

Prema informacijama koje se mogu pročitati na svjetskim stranicama koje se bave navijačima kao što je “Ultras-tifo”, akcije koje su izveli prvo Red Army, a onda uzvratili Ultrasi, ne spadaju pod navijačke akcije već pod krađu i lopovluk.

Tako da sačekuša Red Armyjevaca i otimanje transparenata od jednog pripadnika Ultrasa, i, sa druge strane upadanje Ultrasa u kuću jednog člana Red Armyja i krađa njihovih transparenata ne priliči navijačkom kodeksu.

“Naglasit ćemo da su obje metode krađe banera sramotne, a ne ultra! Provale u domove navijača, klubove, muzeje, stadione kada su prazni, čekanje na kućnom ulazu ne bi trebalo da bude dio ultrasa i protivno je kodeksu ultrasa. Ultras kodeks kaže da se grupa koja izgubi svoj udarni transparent treba ugasiti. Sudeći prema metodama koje su mostarske grupe koristile za uzimanje transparenata, a koji su daleko od bilo kakvog ultras kodeksa, baca sumnju da će se gašenje grupa poštivati. Samo se nadamo da će ove akcije prestati i da neće još više eskalirati jer ko zna šta dalje može biti”, stoji u odgovoru “Ultras-tifo“.

Shodno ovom tumačenju, Red Army je odlučio da se neće ugasiti kao grupa, te će vjerovatno i Ultrasi nastaviti tamo gdje su stali, odnosno, pod istim “imenom i prezimenom”.

Crna Hronika do pisanja ovog teksta nije mogla dobiti informacije o sljedećim koracima navijača HŠK Zrinjskog – Ultrasa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79